Venüs Williams Son Şampiyon Johanna Konta'yı Eledi

Amerikalı 37 yaşındaki tenisçi, Venüs Williams ilk seti kaybetmesine rağmen, son şampiyon Johanna Konta'yı 5-7, 6-1 ve 6-2'lik setlerle mağlup ederek turnuva dışında bıraktı.

WTA sezonunun prestijli turnuvalarından Miami Açık'ta 8 numaralı seribaşı olan Venus Williams, turnuvaya son şampiyon ünvanıyla katılan Johanna Konta'yı 5-7, 6-1 ve 6-2'lik üç set sonunda mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

İlk seti kaybetmesinin ardından bambaşka bir görüntü ortaya koyan 37'lik Venus, toplamda 6 kez rakibinin servisini kırdığı maçtan 2 saat 20 dakika sonunda galip ayrılmayı başardı.

Daha önce bu turnuvada üç şampiyonluk yaşamış olan Venüs Williams, çeyrek finalde vatandaşı Danielle Rose Collins ile karşılaşacak. Dünya sıralamasında 93. sırada bulunan Collins bir önceki turda Monica Puig'i 3-6, 6-4 ve 6-2'lik setlerle mağlup etmeyi başardı.

Miami'deki geçtiğimiz gecenin diğer önemli karşılaşmalarında Victoria Azarenka rakibi Agnieszka Radwanska'yı 6-2'lik iki setle mağlup ederken, 6 numaralı seribaşı Julia Ostapenko da dünya 9 numarası Petra Kvitova karşısında 7-6 ve 6-3'lük setlerle galip gelerek çeyrek finale yükseldi.

Yorumlar